Ympäristöystävälliset materiaalit

Luomupuuvilla

Luomupuuvilla on tuotettu ilman haitallisia keinolannotteita tai torjunta-aineita. Tuotanto rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Puuvilla on maailman eniten viljelty tekstiili kuitu ja kehitysmaissa monen viljelijäyhteisön taloudellinen tuki. Luomupuuvilla on myös viljelijöiden etu. He säästävät rahaa lannotteissa sekä torjunta-aineissa ja pystyvät viljelemään puuvillapensaiden väleissä myös ruokakasveja.Luomupuuvillan viljelyllä on kuitenkin myös nurja puoli. Luomupuuvilla, kuten tavallinenkin puuvilla, tarvitsee kasvaakseen paljon vettä. Viljelyyn tarvittava pinta-ala on myös suurempi, koska keinolannotteita ei käytetä. Sen tieltä on raivattava metsää.

Luomupellava

Luomupellava on yksi luontoystävällisimmistä materiaaleista, joita on saatavilla. Jackpot käyttää luomupellavaa sen alkuperäisessä muodossa, ilman kemiallista käsittelyä.

Kierrätetty polyesteri

Polyesteriä voi valmistaa monista eri materiaaleista, joten miksi ei johonki toiseen tarkoitukseen jo käytetyistä. Jackpotin kierrätetty polyesteri on valmistetty vanhoista muovipulloista.

Lenzingin tencel

Vaikka tencel on valmistettu puukuiduista, kangas on silti todella pehmeä ja mukava. Lenzigiltä tuleva tencel on valmistettu kiinnittäen erityistä huomiota ympäristöön ja puut on kasvatettu valvotuilla alueilla. 

Alpakan villaa Perusta

Upeaa alpakan villaa löytyy luonnostaan 20 eri sävyä. Villakuidut ovat erinomaista laatua, ja alpakka saa elää onnellisena luonnossa Perun ylängöillä.

Kierrätetty villasekoite

Kaikki ylijäämävilla Jackpotin tuotannossa käytetään uudestaan pehmeänä villasekoitteena.

Katso kaikki orgaaniset ja ekologiset tuotteemme tästä.